fbpx
Tips

Tips voor het geven van een heerlijke massage

By 5 april 2022april 7th, 2022No Comments

Een massage, wie vindt dat nu niet lekker? Maar alleen goed kunnen masseren is niet voldoende om de perfecte massage te geven. Wil jij de ultieme massage ontvangen, of wil jij de ultieme massage geven? Lees dan onderstaande tips.

1. Zorg voor een ontspannen sfeer bij het geven van een massage

Zorg voor een ruimte die rust uitstraalt. Steek bijvoorbeeld wierook aan en zorg voor een rustgevende muziek op de achtergrond. Combineer deze factoren met een massage en de gemasseerde komt in een ultieme relaxte toestand.

2. Zorg dat je als masseur ook ontspannen en ‘in themoment’ bent

Niet alleen moet de ruimte rondom de massage ontspannend zijn, maar ook als masseur heb je een belangrijke taak om te zorgen voor een zo ontspannend mogelijke sfeer. Merk je bij jezelf dat je wat onrustig bent in je hoofd en lichaam, neem dan eerst even de tijd om zelf te ontspannen. Doe bijvoorbeeld wat ademhalingsoefeningen of andere ontspanningsoefeningen om relaxt te worden.

3. Zorg voor een goede temperatuur

Een fout die vaak gemaakt wordt bij het geven van een massage is dat de temperatuur vaak te koud is.. Een ideale temperatuur voor het geven van een massage is 22/23 graden. Dus plan je een massage avond in met je partner, zorg dan alvast dat je de ruimte goed opwarmt van tevoren.

4. Gebruik goede en natuurlijke massage olie

Een massage zonder olie kan niet tippen aan een massage met olie. Maar een massage olie is niet zomaar een olie, daar zitten wel degelijk verschillen in. Een goede olie maakt de huid niet te glad, anders is er onvoldoende contact met de huid. Kies voor een natuurlijke olie (plantaardig), kunstmatige oliën worden vaak niet goed in de huid opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld sommige baby oliën of vaseline. Oliën op minerale basis kunnen ook zorgen voor een pijnlijke wrijving.

5. Gebruik de juiste ontspanningsmassage technieken

Last but not least, gebruik goede massagetechnieken. Ik heb er nog een aantal voor je op een rijtje gezet:

Met je duimen tussen de schouderbladen in rondjes draaien. Probeer elke duim om en om te bewegen. Dus eerst de ene duim en dan de andere duim.
Ga met beide handen vanaf de schouder langs de arm een stukje naar beneden.
Maak langzame strijkingen en zorg dat je contact met de gemasseerde houdt, zowel met je handpalmen, vingers en onderarmen.
Zet je tien vingertoppen op het hoofd en draai al je vingers in kleine rondjes
Met deze massage tips kun jij dé perfecte massage geven. Of nog slimmer, laat deze tips lezen aan je partner en ontvang dé perfecte massage!

Leave a Reply