fbpx
Massagevorm

Wat is een BR-Spa ontspanningsmassage?

By 5 april 2022april 7th, 2022No Comments

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen. BR-Spa heeft een geheel eigen vorm van deze massage ontwikkelt.

Een ontspanningsmassage voor een betere gezondheid van lichaam en geest

Ontspanningsmassages werken in principe op de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen laag, zodat je langzaam kunt zakken in de ont-spanning. Diepe weefselmassage daarentegen werkt veelmeer lokaal en dieper en houdt je bij de les. Belangrijk bij beide massagevormen is om de handen van de masseur te volgen, zodat ook jij daar kunt zijn in je lichaam, waar er aandacht gevraagd wordt. De BR-Spa massage is een combinatie van beiden, veel lange strijkingenmet de handen en onderarmen, afgewisseld met wat deeptissue grepen op de plekken die dit vragen. Vaak is dit het schoudergebied, de plek waar de meeste last wordt gedragen.

Voor wie is een ontspanningsmassage bestemd?

De ontspanningsmassage is bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Waarom een ontspanningsmassage?

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

Pijn en chronische pijn
Stijve en pijnlijke spieren
Alle soorten rugpijn
Nek- en schouderklachten
Hoofdpijn en migraine

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

Een soepel en ontspannen lichaam

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat men de opgebouwde stressgemakkelijker los kan laten en niet worden opgeslagen in het lichaam.

Soms leert zo’n massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten. Tijdens een  ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.

Een ontspanningsmassage voor lichaam en geest 

Tijdens en onmiddellijk na een ontspanningsmassage ervaar je de gunstige invloed ervan. Een ontspanningsmassage kan zorgen voor:

Een betere bloedcirculatie waardoor sneller spierherstel
Snelle afvoering van afvalstoffen die vrijkomen tijdens de massage
Herstelt spierkrampen en geeft je verloren spierkracht terug
Maken verkrampte spieren weer los
Zorgt voor meer bewegelijkheid
Geeft je extra energie en laat je minder vermoeid voelen
Versterkt je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand
Vermindering stress
Een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en ene vlotte stoelgang
Brengt je hormonen weer in evenwicht
Zorgt voor een betere concentratie en een sterker zenuwstelsel

Zo verloopt een ontspanningsmassage

We beginnen altijd in buiklig. Je kan kiezen of je gebruik wilt maken van de hoofdsteun. Je kiest een olie met een etherische geurtoevoeging. Daarbij kan je kiezen uit een Bloemen, Citrus of Kruidige geur. Natuurlijk is een geurloze olie ook mogelijk op basis van amandelolie of een notenvrije olie (bij allergie). We masseren standaard rug, armen, benen en hoofd/nek.  

Halverwege de massage draaien we om naar ruglig, zodat de nek en het hoofd nog wat extra aandacht krijgen. De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals: strijkingen met handen en onderarmen, knedingen, dieper spierwerk met vingers, duimen en ellebogen.

Al deze bewegingen zorgen vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. De druk kan tijdens de massage, op verzoek van de gast, altijd aangepast worden naar persoonlijke wensen. Ook kunnen voorafgaand aan de massage klachten, aandachtspunten besproken worden.

Het is altijd belangrijk om de masseur op de hoogte te stellen van zwangerschap, ondergane operaties of blessures.

 

Leave a Reply