Cursus voor vrouwen “Een reis door de chakra’s”

Wil je graag ontdekken wat chakra’s zijn en wat ze je te vertellen hebben over de verschillende thema’s in je leven? En vindt je het fijn om, eens in de paar weken, een middag tijd te hebben voor jezelf en in een veilige omgeving. En met fijne mensen samen op innerlijke reis te gaan? Dan is deze “reis door de chakra’s” misschien iets voor jou.

We beginnen in onze basis, het eerste chakra en nemen gedurende de bijeenkomsten onze oorspronkelijke levensenergie mee door de opeenvolgende chakra’s. We maken verbinding met ons hart, het centrale deel van ons zijn, om uiteindelijk bij onze kruin uit te komen, het zevende chakra. 

Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn 

 • Veiligheid en Vertrouwen
 • Intimiteit en Seksualiteit 
 • Autonomie en Eigenwaarde
 • Relaties, Liefde en Zelfliefde
 • Je eigen stem vinden, Zelfexpressie,
 • Intuïtie en Dromen
 • Je hogere zelf, eenheid

Opbouw

Globaal is de indeling van de middag als volgt;

Inloop met thee& lekkers, Deelronde, Meditatie en Dans, Lichaamsgerichte oefeningen, Mantra zingen en Afsluiting. 

Dit is geen vast omlijnd programma, soms doen we alles, soms komen er andere zaken naar voren die aandacht verdienen, ik volg hierin geen strak schema en voel hoe de flow van de dag zich ontwikkelt. Dit is geen massage cursus, maar massage/aanraking kan een onderdeel van de middag zijn.

De tijden zijn van 13.00 tot 17.30 uur bij Massagepraktijk Bloesem in Berg&Bosch aan de Prof. Bronkhorstlaan 10 te Bilthoven, Gebouw 60, Tweede verdieping rechts.

Voor wie?

De cursus is alleen opengesteld voor vrouwen en is gericht op

 • Collega masseurs,  die meer kennis willen krijgen over de chakra’s, door hun eigen thematiek hieromtrent te willen onderzoeken
 • Voor vrouwen die de behoefte voelen en zin hebben om stil te staan bij zichzelf, de thema’s die in hun leven spelen en dit aandacht en ruimte te geven. 

Dit kan spannend zijn, maar je bent wel bereid om jezelf op deze manier weer een stukje beter te leren kennen

 • Voor vrouwen die toe zijn aan tijd voor zichzelf en zelfontwikkeling hiervan een wezenlijk onderdeel vinden.

Docente

Sinds 2016 werk ik als massagetherapeut en ben ik eigenaar van massagepraktijk Bloesem en BR-spa. Naast het masseren wil ik graag nieuwe wegen bewandelen en nieuwe uitdagingen aangaan. Na het starten van mijn eigen praktijk heb ik vele bijscholingen, opleidingen gedaan en deelgenomen aan groepen o.a. op het vlak van Massage, Zelfontwikkeling, Tantra, Chakra’s, Balanssteen etc.  Al een paar jaar assisteer ik bij de opleiding Massage& Tantra bij Holos en langzamerhand is de wens gegroeid om zelf een groep  te gaan vormgeven en te begeleiden. 

In de cursus “een reis door de chakra’s” zijn mijn  passies nu samengekomen.

Een cursus waar een stukje theorie wordt afgewisseld met oefeningen, meditatie, maar vooral een luisterend oor, een open houding en hart, zodat men zich kan en mag openstellen in de groep. Werken vanuit mijn hart is voor mij de enige manier en dit wil ik graag overbrengen naar de ander. Liefde en liefdevol zijn is de basis van waaruit ik leef en werk. Door een open hart kan de energie gaan stromen door de chakra’s en kunnen thema’s die daarbij horen alle ruimte en aandacht krijgen die ze verdienen, zonder dat we iets hoeven te veranderen en kunnen we “zijn met wat er is”.

Bovenal wil ik deze cursus een plek laten zijn voor een heerlijk samenzijn met andere vrouwen, even me-time in de drukte van alledag van je gezin, werk en leven.

Samenstelling groep

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 cursisten en is enkel toegankelijk voor vrouwen.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 550,– per persoon

Het cursusgeld dient voor de eerste cursusdag te zijn overgemaakt. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving en een factuur. Verdere praktische informatie ontvang je kort voor de start van de cursus via de mail.

Ook kun je per cursusdag betalen. Kosten zijn dan € 75,- per zondag. Dit geeft je de gelegenheid om te ervaren wat deze cursus voor je zou kunnen betekenen.

Inschrijven

Programma

 1. Stuitchakra “Ik wil”, geaard zijn – Angst
 2. Heiligbeenchakra “ik voel”, genieten – Schuld
 3. Zonnevlechtchakra “ik kan”, persoonlijke kracht – Schaamte
 4. Hartchakra “ik hou van”, dankbaarheid – Verdriet
 5. Keelchakra “ik spreek”, communicatie – Leugens
 6. Derde oogchakra “ik zie” intuïtie in de flow – Illusie
 7. Kruinchakra “ik ben”, hogere intelligentie – Hechting
 8. Integratie van alle Chakra’s & afsluitingsritueel 
Inschrijven

Cursusdagen

 • 22-05-2022
 • 12-06-2022
 • 17-07-2022
 • 21-08-2022
 • 11-09-2022
 • 02-10-2022
 • 23-10-2022
 • 13-11-2022

© 2021 BR-Spa.nl, alle rechten voorbehouden   |   algemene voorwaarden